Over Ons

In 2014 ben ik mijn praktijk voor natuurlijke behandelingen begonnen.  Little House of Health is bedacht uit een verbeelding dat jij jezelf kunt voorstellen als een klein huisje op deze aarde en dat jij dat zelf kunt inrichten. Jij bent een onderdeel van een groter geheel en dus is jouw bijdrage belangrijk om ‘iets’ compleet te maken. Dat ‘iets’ bepaal jij zelf. Want stel je eens voor dat jij een missie hebt op deze aarde en dat je die ontdekt door een reis te maken naar je diepe bewustzijn….naar daar waar je weet wat je te doen staat en naar wie je werkelijk wilt zijn…………….

De passie voor natuurlijke geneeswijzen is ontstaan na een periode waarin ik me vaak ziek voelde. Ik kreeg mentale en lichamelijke klachten en zat niet goed in mijn vel (zoals mensen dat zeggen).

Na een visite bij de dokter kreeg ik gelijk een recept mee voor anti-depressiva.  Dit medicijn heb ik 1 week met tegenzin ingenomen en toen weggegooid in de prullenbak. Ik snapte niet dat na 1 gesprek al zulke medicijnen voorgeschreven konden worden,  was dat echt de enige optie om beter te worden?

Ondanks dat ik hulpzame, goede mensen in mijn leven had en mooie doelen om voor te gaan hield mijn lichaam mij tegen. Ik was na elke beweging psychisch en lichamelijk letterlijk doodmoe en dat terwijl ik pas begin 30 was!

Het moeilijkste was om er 100% voor mijn zoon te zijn, met hem spelen was heel vermoeiend en altijd geduldig met hem omgaan lukte niet goed. Toen de school vertelde dat mijn zoon heel druk was op school en ze eventueel medicijnen voor ADHD konden voorschrijven via de schoolarts, ontstond bij mij een nieuwe vechtlust. 

Ik ging weer op zoek naar mijn eigen natuurlijke ik. Op zoek naar waar ik vandaan kom en naar mijn eigen behoefte om weer beter te worden en om de beste versie van mezelf te ontdekken. Deze ontdekkingstocht ging terug naar mijn jeugd. Een jeugd waarin mijn vader  mensen verlostte van pijnklachten met behulp van vacuum  zuigende glaasjes en drukpunttechnieken met bamboestokken, waarin mijn moeder zelf plantaardige kruidenmengsels maakte om knie-en-enkelblessures te genezen.

De ontdekkingstocht waarin ik ontdekte dat er een zelfherstellend vermogen in ieder mens schuilt die je kunt aanwakkeren met natuurlijke middelen of door de juiste punten op je lichaam te stimuleren. Door beweging, meditatie, de juiste voeding en de nodige rust te nemen.

Een tocht waarbij ik meerdere studies heb gevolgd om natuurlijke behandelingen te kunnen geven. Shiatsu is hierbij de belangrijkste studie die ik heb gevolgd en die ik in vrijwel elke behandeling toepas. Hypnotherapie en EMDR zijn daarnaast mijn belangrijkste behandelmethodes.

De tocht leidde me door het ontdekken van de macht van de farmaceutische industrie maar ook dat de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde elkaar goed kunnen aanvullen. De ontdekking dat de oosterse en westerse geneeskunde elkaar ontmoet hebben. De ontdekking dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wees welkom in onze praktijk op jouw tocht naar verbetering van je eigen ik!

Maya van Polanen Petel