Over Ons

 In 2014 ben ik mijn praktijk voor natuurgeneeskundige behandelingen begonnen. 

De passie voor natuurlijke geneeswijzen is ontstaan na een periode waarin ikzelf vaak ziek was. Ik kreeg lichamelijke klachten en zat niet goed in mijn vel (zoals mensen dat zeggen).

Na een visite bij de dokter kreeg ik gelijk een recept mee voor anti-depressiva.  Dit medicijn heb ik 1 week met tegenzin ingenomen en toen weggegooid in de prullenbak. Ik snapte niet dat na 1 gesprek al zulke medicijnen voorgechreven konden worden,  was dat echt de enige optie om beter te worden?

Ondanks dat ik hulpzame, goede mensen in mijn leven had en mooie doelen om voor te gaan hield mijn lichaam mij tegen. Ik was na elke beweging psychisch en lichamelijk letterlijk doodmoe en dat terwijl ik pas begin 30 was!

Het moeilijkste was om er 100% voor mijn zoon te zijn, met hem spelen was heel vermoeiend en altijd geduldig met hem omgaan lukte niet goed. Toen de school vertelde dat mijn zoon heel druk was op school en ze eventueel medicijnen voor ADHD konden voorschrijven via de schoolarts, ontstond bij mij een nieuwe vechtlust. Ik vond dat er eerst beter naar de situatie gekeken moest worden want een verhuizing en een nieuwe school kunnen veel invloed hebben op een kind. Later kreeg ik ook gelijk  en die medicijnen bleken helemaal niet nodig te zijn! Stel je voor dat ik niet naar mijn eigen gevoel had geluisterd? Dan had ik zomaar aangenomen wat anderen me voorschreven en had mijn kind voor niets die medicijnen ingenomen. Wat zouden dan de gevolgen zijn?

Een inwendig onbegrip leefde sterk en de vraag waarom alles zo snel met medicijnen bestreden moest worden? Dit ging helemaal tegen mijn eigen natuurlijke gevoel in!

Ik ging weer op zoek naar mijn eigen natuurlijke ik, waar ik vandaan kwam en naar mijn eigen behoefte om weer beter te worden. Deze ontdekkingstocht ging terug naar mijn jeugd. Een jeugd waarin mijn vader  mensen verloste van pijnklachten met behulp van vacuum  zuigende glaasjes en drukpunttechnieken met bamboestokken, waarin mijn moeder zelf plantaardige kruidenmengsels maakte om knie-en-enkelblessures te genezen.

De ontdekkingstocht waarin ik ontdekte dat er een zelfherstellend vermogen in ieder mens schuilt die je kunt aanwakkeren met natuurlijke middelen of door de juiste punten op je lichaam te stimuleren. Door beweging, de juiste voeding en de nodige rust te nemen.

Een tocht waarbij ik meerdere studies heb gevolgd om natuurlijke behandelingen te kunnen geven. Shiatsu is hierbij de belangrijkste studie die ik heb gevolgd en die ik in vrijwel elke behandeling toepas.

De tocht leidde me door het ontdekken van de macht van de farmaceutische industrie maar ook dat de reguliere geneeskunde en de alternatieve geneeskunde elkaar goed kunnen aanvullen. De ontdekking dat de oosterse en westerse geneeskunde elkaar ontmoet hebben.

Wees welkom in onze praktijk op jouw tocht naar verbetering van je eigen ik!

Maya van Polanen Petel