Natuurgeneeskunde behandelingen

INNERPOINTS Natuurgeneeskundige behandelingen

Bij ons bent u welkom voor Natuurgeneeskundige behandelingen.
Wij bieden een aantal behandelingen aan, hieronder leest u meer over de verschillende behandelingen

Bekijk onze behandelingen

INNERPOINTS

Paramedisch Natuurgeneeskundige Therapie

Dit is de behandelwijze waarbij de drukpunten op het lichaam gestimuleerd worden om het zelfherstellend vermogen actief te maken om ‘slechte’ stoffen (zoals o.a. slechte stoffen uit voeding, millieuvervuilende stoffen, stoffen die de psyche slecht beinvloeden) te verwijderen.

Door deze stimulatie worden de zenuwbanen geprikkeld en geven deze seintjes door aan de hersenen om de hormoonbalans en andere belangrijke stoffen in het lichaam weer in de juiste balans te brengen. In combinatie met de juiste voeding, voldoende beweging maar ook voldoende lichamelijke en psychische rust kan het lichaam zichzelf weer herstellen. Zo kan in het lichaam weer een goede energie ontstaan waarmee je beter en gezonder door het leven gaat.

Bij deze natuurgeneeskundige behandeling maak ik gebruik van palpatie om de juiste drukpunten op het lichaam te kunnen vinden. Ik gebruik hierbij druk-en strektechnieken maar ook roterende bewegingen en massagetechnieken.

Deze behandeling(en) wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende behandeling. Vraag dit zelf altijd na bij je eigen zorgverzekeraar!

Bij deze behandeling dien je vooraf een intake formulier in te vullen via deze website of vraag deze aan per email! Dit vraag ik om kosten te besparen en de tijd in de praktijk vooral in te vullen met aanpak van je klachten.

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Natuurgeneeskundige behandelingen

SHIATSU

Shiatsu is een behandelmethode waarbij verschillende technieken gebruikt worden om zowel oppervlakkige als dieper liggende lichamelijke klachten te behandelen. Er wordt gebruik gemaakt van druk-, rek-, strek- en schommeltechnieken. Op deze manier wordt het lichaam gestimuleerd om zelf de vastzittende energie vrij te laten stromen en afvalstoffen die de blokkades veroorzaken op een natuurlijke manier af te voeren. Shiatsu wordt over de kleren gegeven, dus aangeraden wordt om tijdens de behandeling makkelijk zittende kleding te dragen. Tijdens een shiatsubehandeling kan er ook gebruik worden gemaakt van Cupping of Moxa. Moxa ziet eruit als een sigaar die gemaakt is van bijvoetkruid, deze sigaar wordt aangestoken en de warmte wordt gebruikt om bepaalde plaatsen (accupunctuur punten) op het lichaam te beïnvloeden.

Plan een afspraak in bij Innerpoints

Plan online uw bezoek aan Innerpoints.  Hier kunt u terecht voor alle behandelingen.
Nadat u een afspraak gepland heeft zal deze door een van onze collega’s bevestigd worden.